11. 03. 2017.

SUMRAK U FK GUBER



POČETAK KRAJA „OKUPATORA“
 U FK GUBER-u???



Ono o čemu sam u više navrata do sada pisao i govorio, prvu ali ne i poslednju potvrdu, dobilo je danas u prvim utakmicama prvog kola nastavka prvenstava Regionalne i Druge fudbalske lige RS.





Znate već sigurno da je u zimskoj pauzi prvenstva iz FK Guber otjerana cijala prva postava fudbalera, djece Srebrenice koji su na svojim plećima i dobrim igrama u regionalnoj zaslužili i odlično počelli takmičenje i u prvom dijelu prvenstva druge lige. Nezajažljivi apateiti i pohlepa ih je otjerala i umjesto njih Uprava kluba, u kojoj svi članovi zajedno, teško da imaju 90 minuta staža, aktivnog igranja fudbala, doveli su   „s' kolca i konopca“ neke fudbalere, koji će igrati, naravno za pare. Dok bude para koje Opština izdvaja iz budžeta, biće i tih "došljaka" na terenu FK Gubera. Tvrdnje  uprave da su to „daleko bolji igrači“ od otjeranih Srebrenčana vidjele su se danas kada je Guber na svom terenu sramno poražen od ekipe Drine iz Višegrada, koju su  jesenas Srebrenčani pregazili u sred Višegrada.

 S druge strane u Bratuncu je danas  FK Bratstvo slavilo upravo zahvaljujući golovima Srebrenčna koji su postigli sva tri gola za komšijski klub u kome sada nastupaju. Bivši kapiten Gubera Armin Smajlović je postigao dva  gola dok je njegov brat Aljo postigao treći. BRAVO MOMCI KO ZNA ZNA!

MS Kokeza

Nema komentara:

Objavi komentar