28. 04. 2017.

SMJENE U SREBRENICI




NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U SREBRENICI

-        Smijenjeni Hamdija Fejzić i Radomir Pavlović...


 Srebrenica 28.april 2017.godine Za danas je bila zakazana tematska sjednica o saudijskoj donaciji pa onda peta redovna sjednica SO Srebrenica na kojoj je trebalo raspravljati o statutu i poslovniku o radu. To se pretvorilo u samo jednu, redovnu sjednicu ali sa drugim dnevnim redom jer  to je tražilo 8  opozicionih odbornika. Poslije tri sata nadmudrivanja, prijedloga i kontra prijedloga, pauza i dogovora  dosadašnja vladajuća kolacija odnosno odbornici SNSD-a(5) dr Radomir Pavlović,Dragić Glišić,Željko Mandić,Miloš Milovanović i Aleksandar Tanasijević, DNS-a (2), Velibor Rankić, Miroslav Grujičić, SDP (1) Hakija Meholjić i SDA (2), Hamdija Fejzić i Tifa Efendić su napustili skupštinsko zasijedanje jer je bilo očigledno da je formirana nova skupštinska većina, pošto je Milorad Stanojević, odbornik Srpske radikalne stranke iz dosadašnje vladajuće koalicije promijenio stranu.
Nova skupštinska većina koju čini 11 odbornika SDA (4)Alija Tabaković, Almir Muminović, Almir Dudić i Nedib Smajić, SZBiH (1) Begija Smajić, SDS (2)Momčilo Cvjetinović i Stamenko Katanić, PDP (1)dr Nenad Milošević, bivši SDP (1)  Zulfo Salihović, SRS(1) Milorad Stanojević i Pokret za preokret (1)Slađan Milovanović je nastavila rad, usvojila dnevni red od 36 tačaka i najprije smijenila članove dosadašnje komisija za statut i propise i izbor i imenovanja i imanovala nove  članove. Uslijedile su zatim smijene i nova imenovanja. Tako je umjesto opozvanog Hamdije Fejzića za Predsjednika SO Srebrenica imenovan Alija Tabaković a  na mjesto Podpredsjednika SO Srebrenica Milorad Stanojević umjesto opozvanog dr Radomira Pavlovića.
Potom je donijeta odluka da se izbori za Savjete MZ u opštini Srebrenica zakazani za 7. pomjere za 28.maj 2017 a razlog su glasačke liste koje treba da dostavi CIK BiH.
Smijenjeni su  i svi Načelnici opštinskih odjeljenja tako je  na čelo Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise umjesto Bege Bektića imenovana Mediha Smajić, u Odjeljenju za privredu Cvijetina Maksimovića je zamijenio Dragan Janjić, dok je u Odjeljenju za urbanizam i stambeno komunalne poslove Bojana Josipovića zamijenio Dane Katanić, u Odjeljenju za finansije i Odjeljenju za opšte poslove prvo su opozvani, pa zatim imenovani isti  načelnici, odnosno ostali su Davor Maksimović i Sadmir Nukić koji su imenovani na prethodnoj sjednici SO Srebrenica.
Krenulo se zatim na zamijenu v.d direktora u svim javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Srebrenica. U Domu zdravlja je smijenjen Aleksandar Jovanović a na njegovo mjesto je imanovana  Slađana Božić. Tu je skupštinsko zasijedanje prekinuto sa dogovorom da se nastavak sjednice održi  u četvrtak 4.maja u 10 sati.
U programu RTV Srebrenica sutra od 13,00 sati slušajte  tonski izvještaj sa sjednice SO.

1 komentar: