06. 09. 2017.

JEDAN JE MURADIF



JEDAN JE MURADIF...

-     - Iako ni on kao i većina starih Srebrenčana i navijača ne podržava nelegalno, na silu izabranu Upravu u FK Guber u Srebrenici Muradif  Pašagić nije mogao izdržati i po ko za koji put, kupio kompletnu novu opremu za cijeli tim -


Srebrenica, 06. Septembar 2017.godine. Sportskoj javnosti Srebrenice manje više je poznato da je u FK Guber Srebrenica od 22 decembra 2016.godine na vlasti nelegalno izabrana Uprava i Predsjednik kluba. Tada su naime prvotimci, veterani, poratni osnivači i najvjerniji navijači FK Guber-a doživjeli najveće poniženje u istoriji kluba. Oduzeto im je pravo glasa na klupskoj Skupštini. Glasati su mogli samo oni koji su imali taze člansku knjižicu kluba a imali su je samo oni za koje se unaprijed znalo da će glasati onako kako im se to kaže. Osim toga, velika većina njih nikad nije bila niti na jednoj utakmici, ne samo „svog“ kluba, već na fudbalskoj utakmici uopšte.
Od tada  najveći dio Srebrenčna i pravih fanova bojkotuje utakmice i rad kluba a cijela tadašnja prva postava fudbalera od kojih su gotovo svi bili iz Srebrenice je napustila klub. Fudbaleri su dovedeni sa raznih strana, tako da to više nije onaj prepoznatljivi multetnički sportski kolektiv, nekadašnji brend i ponos Srebrenice, već gomila plaćenika koja igra za pare što ih klub dobiva iz budžeta opštine jer se lokalna vlast ne bavi onim za što je birana već se bavi sama sobom.
Klub od tada zaobilazi i Munir Muradif Pašagić prijeratni dugogodišnji igrač, pa član Uprave, Predsjednik i klupska legenda a poslije rata prvi inicijator obnove kluba i zasigurno najzaslužniji pojedinac za ono što je Guber postigao dosad. Njegove donacije u opremi i finansijskoj podršci klubu se ne mogu ni izbrojati jer on o tome i ne priča. Finasirao je iz svog džepa i dvoje desetodnevne pripreme kluba na koje je išlo po 30 ljudi, od smještaja u hotelu sa svim sadržajima, bazena i fitnesa do zakupa terena za treninge itd, Sve iz vlastitog džepa. Srebrenčanima su veoma dobro poznate i mnogobrojne, druge njegove donacije rodnom gradu da ih ne nabrajam pojedinačno jer on to ne voli ali dovoljno je reći da njegov rad prepoznaju i cijene drugi kada neće zavidne i bolesne duše u Srebrenici i za njega nema mjesta u klubu. Naravno on i ne želi biti sa takvima. Za one koji možda ne znaju samo da napomenem da je g-din Pašagić pored ostalog, Filantrop godine u BiH (najveći donator, humanitarac),  počasni Konzul BiH u Slovačkoj i iznad svega uspiješan biznismen i dobrotvor veoma poznat u ovom dijelu Evrope.
Iako ovo i ovakvo rukovodstvo g-din Pašagić ne podržava, ipak  njegovo dobro srce nije moglo izdržati vidjevši da  je nesposobno, profitersko rukovođenje njegov i naš voljeni Guber dovelo na prosjački štap i da tim nastupa u dresovima FK Sloboda iz Tuzle g-din Muradif Pašagić je po ko zna koji put kompletnoj ekipi kupio nuvu garniture komplet opreme, od dresova i šorceva do trenerki, koja su danas uručili Emir Bektić bivši, otjerani trener Gubera i jedan od najvatrenijih navijača i bivši član Uprave Faruk Smajlović.
Piše Marinko Sekulić Kokeza

Nema komentara:

Objavi komentar