25. 12. 2017.

OTVORENO PISMO VLASTIMA U SREBRENICI



Dame i gospodo,
odbornici, nosioci izvršne i zakonodavne vlasti u opštini Srebrenica, za nas u medijima kažu da smo često u funkciji da svojim radom budemo pomoć ili korekcija u propustima koje vlast čini, zato se u svoje ime obraćam vama da barem pokušate riješiti za vas možda sitne ali za nas veoma krupne i važne „sitnice“. Na sjednici kada donosite budžet i program rada za narednu godinu trebate da se zapitate npr. zašto zaposleni u RTV Srebrenica konstantno poslednji primaju platu (za novembar 2017 još je nismo primili hoćemo li u ovoj godini nije izvjesno), zašto jedini nismo dobili regres za 2017 iako smo imali isti budžet kao u 2016 kada smo imali i regres... Ako se ne zapitate jeli istina i ko je odgovoran što neke privilegovane, stranački povlaštene osobe, na posao ne dolaze uopšte, po dva mjeseca ali uredno primaju platu čak i topli obrok... (sud će ovo potvrditi nadam se uskoro na prvom ročištu)..)..itd.itd.itd.
Neću namjerno govoriti o radu naše „kuće“, možemo li više, bolje, kvalitetnije,možemo li finanasijski biti manje zavisni od tranši iz budžeta i šta je za to potrebno? Mislim da možemo i daleko više i daleko bolje ali koji su preduslovi? Neću namjerno više govoriti jer ponavljam ovo je moj stav i mišljenje koji ostali zaposleni u RTV Srebrenice djele ili ne, ne znam pitajte ih ako smiju istinu reći. Ja ni do sada u mojih šezdeset i kusur godina života i blizu 40 godina aktivnog bavljenja novinarskim poslom nisam se bojao niti šutio, pa neću ni sad. Svaku svoju izgovorenu riječ spreman sam obrazložiti a za napisanu i odgovarati u svakom pogledu.
Znam da ovo nije najvažnije pitanje i najveći problem ali kažu da svakog njegovo najviše boli.... Nadam se se iubuduće razumijevanju sa vaše a objektivnom informisanju sa naše strane
Srdačan pozdrav

Marinko Sekulić Kokeza, novinar

Nema komentara:

Objavi komentar